SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
Kultúra  -  2015. 08. 23. 20:51 -
Fehérvári Királyok menete néptáncosokkal és hagyományőrzőkkel
A Királyi Napok zárónapján, este hét órakor indult a Szent István térről a Fehérvári királyok menete. Az óriásbábokhoz a hagyományőrzők mellett a téren csatlakoztak a XX. Nemzetközi Néptáncfesztivál csoportjai. A fehérváriak kíséretében, Kossuth utcán, Városház téren és Fő utcán keresztül érkeztek meg a Zichy színpadhoz, ahol a Néptáncfesztivál záró gáláját csodálhatta meg a népes közönség.

Kultúra  -  2015. 08. 17. 17:48 -
Fény utca - kedden estig még látható a belvárosi épületek falain
A Koronázási Ünnepi Játékok idei főszereplő- jének, Könyves Kálmán életének történetei is meg- elevenedtek a Fény utca programjain. A látványosság egészen augusztus 18-ig, minden este 21 órától éjfélig várja a látogatókat a Fő utcán, ahol az épületek szolgálnak vetítővászonként a Hölgyek-Urak üzletétől a DM áruházig. A mozgó történelmi képregényből kiderül, hogy „könyves” királyunk hogyan reformálta meg elődje törvényeit, hogy küzdött meg lázadó öccsével, Álmos herceggel.

Közélet  -  2015. 08. 15. 13:16
"A sör szeretetet igényel, hogy sörré legyen"
 Háromfajta kézműves sört hozott forgalomba a Székes- fehérvári Egyházmegye, melyet a fogadalmi szentmise után mutattott be a székesfehérvári püspök. A Szent Gellért egy pilsner világos sör, a Szent István porter típusú kézműves barna sör, a Szent Imre pedig egy hefeweizen búzasör. Mindhárom fajta sör csatos üvegben került forgalomba, de a Szent Gellért Kézműves Sörözőben csapolják is a legújabb fehérvári sört.

Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier
TOVÁBB
1. MENÜCSOPORT:
Programok
Látnivalók
Szállás
Vendéglátás
Ajándékbolt
Szakmai oldal
Hasznos információ